Gümüş, altın gibi, kimyasal olarak aktif değildir, yani havaya maruz kaldığında oksitlenmez, ancak yüzeyi havadaki belirli gazlara maruz kaldığında kararır. Bu nedenle hava uzak tutulursa kararma azalır.

Gümüşün diğer düşmanları ise kirlilik, ter, sofra tuzu, yumurta, zeytin, salata sosları, bezelye, gaz, kükürt, sirke, meyve suları, parfümler ve tuvalet sularıdır. Bunların hiçbirinin gümüşle uzun süre temas etmesine izin vermeyin. Deniz havası ve sızan gaz gümüşü çok çabuk karartır. Meyve ve çiçek kaselerinize dikkat edin, çünkü çürüyen çiçekler, yapraklar ve meyveler tarafından üretilen asitler gümüşünüzü aşındırarak çirkin küçük çukur işaretlerine neden olur.

 

Siver tuz tabaklarını her kullanımdan sonra boşaltın, aksi takdirde tuz onları çukurlaştırarak kalıcı hasara neden olur. Ayrıca, gümüş şeker, fındık veya servis tabakları kullanıyorsanız, zarar verebilecek tüm yiyecek kalıntılarını gidermek için bunları daha sonra iyice yıkayın ve kurulayın.

 

Cilalı nesneleri, lekelenmeyi önleyici koruma ile işlenmiş diğer flanel veya astarlı çekmecelerde veya kaplarda saklayın. Gümüşü keçe veya güderi ile kaplamayın. Her ikisi de güçlü bir kararma indükleyici olan hidrojen sülfit kaynaklarıdır. Kaplama gümüşü asla gazete kağıdına sarmayın. Yazıcının mürekkebi, kaplamayı çıkarmak için zamanında hareket edecektir. Ambalajı asla lastik bantlarla sabitlemeyin. Gümüşün ölümcül düşmanı olan kauçuk, onu birkaç hafta içinde birkaç kat kağıt veya pazenle aşındırabilir. Aynı çekmecede veya kapta kauçuk olmaması en iyisidir.

 
59 kez görüntülendi

Çerez Kullanımı

Deneyiminizi daha iyi hale getirmek için bu web sitesinde çerezleri kullanıyoruz. Devam ederek çerez kullanımımızı kabul etmiş oluyorsunuz. (Çerez Politikası Aydınlatma Metni)